PRIHAJAT BLED CHESS FESTIVAL 2017 IN JUDIT POLGAR

Picture

Kot (so)organizatorji z veseljem najavljamo, da se bliža 2. BLED CHESS FESTIVAL, ki bo med 10. in 12. marcem 2017 potekal v znamenitem Grand Hotelu Toplice na Bledu. Letošnji festival je posvečen klasičnemu šahu, saj bodo odigranih 5 partij v standardnem tempu. To je vsekakor pomembna pridobitev za slovenski šah in igralce, ki si želijo pridobiti turnirske izkušnje in FIDE rejtinške točke v počasnem, klasičnem tempu. Najbolj uspešni šahisti bodo nagrajeni z deljenim denarnim skladom v višini 4.070 evrov in lepimi praktičnimi nagradami.

Organizatorji smo letos stopili korak naprej in v goste povabili prav posebno gostjo – najboljšo šahistko vseh časov, legendarno velemojstrico Judit Polgar, ki bo v petek, 10.3.2017 svečano otvorila turnir. V soboto, 11.3.2017 pa se bo srečala z otroci in šahovskimi mentorji ter trenerji, s katerimi bo delila svoje bogate izkušnje.

Bled bo torej pred pričetkom pomladi znova postal prestolnica slovenskega šaha in bo vsem ljubiteljem kraljevske igre ponudil možnosti pridobivanja resnih šahovskih izkušenj, turističnega oddiha in srečanja s prijatelji ter najboljšo šahistko sveta. 

Vse zainteresirane vabimo, da nas spremljate na naši spletni strani http://www.sahklub-ljubljana.com/ ali na FB strani kluba. VABLJENI!